Overgang of burn-ouT?

  • Ben jij tussen de 40 en 60 jaar?

  • Heb je last van een kort lontje?

  • Slaap je slecht?

  • Heb je concentratieproblemen?

  • Last van vermoeidheid?

  • Last van stemmingswisselingen?

Dikke kans dat je huisarts of bedrijfsarts aan een burn-out denkt. Waarschijnlijk dacht je daar zelf ook in eerste instantie aan! Maar dat hoeft niet zo te zijn……
Deze klachten kunnen namelijk ook veroorzaakt worden door hormoonschommelingen als gevolg van de overgang.

Jouw klachten zijn écht en volkomen normaal

Jouw klachten zijn écht en kunnen je leven behoorlijk ingewikkeld maken. En natuurlijk, die tover je niet zomaar allemaal weg... Maar er zijn wel manieren om ze zo nu en dan het zwijgen op te leggen. Om ze naar de achtergrond te laten verdwijnen.

Zodat je weer adem kan halen en stevig in je schoenen staat.

En nee, dat lukt zeker niet altijd en overal. Zelfs niet bij iemand met een bak aan kennis over het vrouwelijk lichaam. De overgang slaat altijd onverwachts en ongenadig toe. Meestal als het niet uitkomt. Ook bij mij. Maar weten hoe je jezelf herpakt, maakt deze levensfase een stuk eenvoudiger.

Wil jij de overgang ook weer de baas worden? Lees hier hoe ik je kan helpen >

 

Wie is Marianne Bleumink?

Ik ben biomedicus, wetenschapper en docent, maar bovenal gewoon Marianne… Die helemaal niet zo braaf, netjes en geordend is, als mensen vaak denken. Mijn (privé) werkkamer is een georganiseerde bende, van yoga schiet ik in de vlekken en van mediteren word ik gek.

Ik omschrijf mijzelf als een dromer. Creatief. Gek op schilderen en tekenen, al doe ik het te weinig. Koken doe ik wel regelmatig, maar ik bak geen taart. Ik ben van het type “snufje hier, kloddertje daar”. Dat werkt bij taart toch minder goed.

Maar geen zorgen, ik ben óók die gestructureerde wetenschapper en docent. Die tegenstrijdigheid vind ik leuk. Ik werk wel met plannen, maar ze zijn niet vastomlijnd. Wat dat voor jou betekent? Dat we pas tijdens het proces bepalen wat bij jou de meeste aandacht nodig heeft: slaap, voeding of iets anders.

Naast wetenschapper ben ik ook ervaringsdeskundige. Dat ik alles weet van het vrouwenlichaam, hormonen en de overgang, betekent niet dat ik zelf de dans ontspring – was het maar zo’n feest.

Ook ik sta regelmatig oog in oog met klachten die te maken hebben met deze overgangsfase. Geen gezellig onderwerp, maar wel belangrijk om samen over te praten.

Door mijn kennis en ervaring weet ik hoe ik de klachten verminder en zo veel mogelijk voorkom. Wat wel en niet werkt is voor ieder persoon en elk lichaam anders. Gelukkig is dat prima te leren.

Ik leer jou hoe je lichaam werkt, wat er op dit moment in jouw lijf en hoofd gebeurt, en welke gewoontes helpen om de balans te herstellen en de klachten de baas te worden.